diumenge, 22 d’abril del 2018

David i Núria també recomanen per Sant Jordi

Resultado de imagen de I demà, el paradís, d'Antoni VivesRecomanar llibres i restaurants sempre és arriscat, però alhora costa reprimir-se. En un esforç de contingència, en proposaré "només" tres. Cap d'ells és gaire recent, i pot ser que us siguin coneguts.
- Les veus del Pamano, de Jaume Cabré.
- I demà, el paradís, d'Antoni Vives.
- El Palau de la Lluna, de Paul Auster.
El d'en Cabré no és un llibre fàcil. Cal buscar moments en què ens permeti certa atenció. Però és una obra d'art.
El d'Antoni Vives és una barreja de fets històrics i ficció. Ens fa viatjar entre els anys 20 i els 60 a Cadaqués.
En Paul Auster és un especialista en desgranar la psicologia dels personatges, en mostrar la soledat del individu i en fer interessant lo quotidià. (David)
Resultado de imagen de un amor alejandro palomasPer aquest Sant Jordi, ho tinc molt clar: Un amor, d'Alejandro Palomas, Premi Nadal 2018. I és que estic enamoradíssima (literàriament parlant, és clar 😉) de l'Alejandro Palomas. El vaig descobrir amb Un fill, i després m'he llegit Una mare, Un gos... i ara espero ansiosa Un amor. Si us agraden els llibres plens d'acció, probablement no us atraparà la literatura d'aquest autor, però si us agraden els llibres on pesen molt els sentiments dels personatges, on de vegades la realitat amaga secrets al darrere, on les relacions entre els personatges són la clau per tirar endavant, on les paraules estan carregades de missatge... aleshores jo crec que Un amor pot ser una bona opció per aquest Sant Jordi. 
Perquè "Un amor no és simplement la història d'un amor. És més, molt més que això: és, en essència, la història de l'Amor a través de la mirada d'una dona excepcional". (Núria)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada