dilluns, 26 de febrer del 2018

Recomanació 4: L'Illa de Tres Taronges, un suggeriment de Meritxell Cardona

Resultado de imagen de L'Illa de les Tres tarongesDoncs jo voldria recomanar un llibre, tot i que en realitat són tres, aquest que vull recomanar és el primer llibre d'una trilogia.
Es diu L'Illa de les Tres taronges de Jaume Fuster.- Forma part de la Crònica del Món Conegut i forma part també de la poca literatura de fantasia en català que hi ha pel món.
Tracta de finals de l'època fosca i són les aventures d'un soldat de fortuna anomenat Roger d'Adià i el seu criat Poncet que, juntament amb un poeta, una princesa, un monjo i un misteriós viatger tindran moltes aventures plenes de màgia, de coratge i d'amistat. També hi surt una sirena, un drac malèfic, una estranya raça de bandolers i fins i tot gent que prové de llunyanes terres orientals.
Aquest món no és del tot inventat doncs en realitat parla de les illes Balears. Al segon llibre L'anell de Ferro parla en realitat del principat i l'últim llibre El Jardí de les Palmeres parla dels Països Valencians, però sempre encoberts amb el món de fantasia que ha creat Jaume Fuster.
He de dir que l'Illa de les tres Taronges és un llibre que t'enganxa des de la primera plana fins l'última, tot i que sigui d'un gènere, la fantasia, que sol agradar poc. De totes maneres com que es va posar molt de moda Els senyor dels anells crec que gosaria dir que va molt amb aquesta línia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada