dissabte, 23 de març del 2019

21 de març, Dia Mundial de la Poesia

Resultat d'imatges de dia mundial de la poesia 2019

El dia de la poesia
La poesia és una manifestació de la diversitat en el diàleg, de la lliure circulació de les idees mitjançant la paraula, la creativitat i la innovació. La poesia contribueix a la diversitat creativa quan qüestiona de manera sempre renovada la forma com usem les paraules i les coses, les nostres maneres de percebre i interpretar la realitat. A partir de les seves associacions i metàfores i a la seva gramàtica singular, el llenguatge poètic constitueix una altra faceta possible de diàleg entre les cultures.

La decisió de proclamar el 21 de març com a Dia Mundial de la Poesia va ser aprovat per la UNESCO durant el seu 30è període de sessions, que es va celebrar a París el 1999.
D'acord amb la decisió de la UNESCO, el principal objectiu d'aquesta acció és recolzar la diversitat lingüística a través de l'expressió poètica i donar l'oportunitat a les llengües amenaçades de ser un vehicle de comunicació artística en les seves respectives comunitats.

El Club de Lectura de Dominiques Tarragona s'adhereix a aquesta efemèride amb una senzilla proposta: quin és el teu poema?
Compartim amb la resta de companyes del Club els nostres poemes, poesies que recordem de quan érem petits, del nostre lloc d'origen, aquell poema que et va ensenyar l'àvia... 
Anima't i envia el teu poema al nostre correu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada