dilluns, 17 de setembre del 2018

"L'Altra" de Marta Rojals

Resultat d'imatges de marta rojals l'altraDe la mà de la Noèlia Sergio ens arribava el curs passat la recomanació de L'Altra de Marta Rojals, un llibre que sens dubte no us hauríeu de perdre si voleu saber qui s'emporta les millors crítiques de la narrativa actual.
Fixeu-vos què diuen els qui en saben:
Doncs bé, m’apresso a dir que ‘L’altra’ és una novel·la excel·lent que no dubto gens a situar en la mateixa línia d’exigència i qualitat que l’anterior (Primavera, estiu, etcètera) i que, per tant, demostra que aquell debut tan lluminós no va ser de cap manera producte de la casualitat.
Joan Josep Isern

Si hagués de recomanar una novel·la que retrati l’actualitat sense cap mena de filtres, recomanaria L’altra. Rojals sap capturar l’essència de l’ambient urbà, d’una persona normal i corrent, de la seva manera de parlar, sap introduir amb una naturalitat descarnada temes com la precarietat laboral, els traumes infantils, les hipoteques, les infidelitats, l’atur, l’amor, les manifestacions i el sexe. És difícil explicar la dimensió d’aquest llibre aparentment senzill però que amaga una maquinària narrativa formidable. Rojals sap treure suc d’una història aparentment corrent per crear una novel·lassa, sap introduir girs inesperats en el moment perfecte, sap enganxar al lector des de la primera pàgina i mantenir-lo amb l’ai al cor fins al final.
El resultat és una novel·la rodona, propera, fàcil de llegir, punyent, urbana, actual, amb personatges complexos i girs narratius increïbles. 
No et pots perdre aquest llibre.
Jan Arimany

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada